Garantie

Op alle producten die worden verkocht op H.H.GADGETS geldt een wettelijke garantie van 6 maanden. De fabrikant van het product bepaalt zelf welke onderdelen van het product vallen binnen de garantie.

Wanneer een product niet naar behoren functioneert en dit niet is aangebracht door de gebruiker zal de garantie van kracht zijn. Er kan vervolgens een mail worden gestuurd naar bestelling@hhgadgets.com waarin de volgende dingen duidelijk staan vermeld.

  • -Bestelnummer/ordernummer
  • – Duidelijke omschrijving van het probleem
  • – Foto- of videomateriaal van het probleem

Wij zullen aan de hand van de hiervoor genoemde criteria een besluit nemen over de verdere stappen. Voor verdere vragen neem gerust contact op met onze klantenservice

Klachten

We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@hhgadgets.com Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.